28 Mayıs 2011 Cumartesi


Kirmizi renkli patatesleri kabuklariyla uzun seritler halinde yada istege gore kup seklinde dograyip, icine kabuklariyla 5-6 tane sarimsak, biberiye(rosemary), zeytinyagi ve tuz ilave edilir ve karistirilip firinda patatesler yumusayana ve hafif kizarana kadar pisirilir. Biberiye ve sarimsak kokusu harikaydi, patatesler ise taze ve cok lezzetliydi..Tavuk yaninda sunalacak guzel bir alternatif.. 

Oven Roasted Red Potatoes with Rosemary and Garlic..

Ingredients
1 3/4 pounds red potatoes, quartered
1/4 cup olive oil
5 to 6 cloves garlic,
1 tablespoon fresh rosemary
salt

Directions
In a large bowl, combine the potatoes, oil, rosemary, garlic and salt, toss to coat.
Transfer the potatoes to a shallow baking pan, bake uncovered at 425 degress F for 15-20 minutes or until potatoes are tender and browned. Serve hot.
These can also be served with fried chicken.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık Mehtapcığım,dün ben de aynı yemeği yaptım,bir farkla yanında köfte vardı :)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım biberiye sahiciyce güzel kokuyor. Son dönemlerde aldıklarım ot gibi kokuyor.. komik oldu ot gibi deyince ama öyle tarif edebildim ancak

    YanıtlaSil