25 Mart 2012 Pazar

Ugur bocegi...


Cocuklar birkac gun once bana odalarinda ugur bocegi bulduklarini soylediler, bende onlara orada kalsin dedim ve ugur bocegi birkac gundur evde dolasip tekrar geldi. Sabah cocuklar ellerine aldiklari ufak bir cam bardaginin icine koymuslar, adini da Pluto koymuslar.ha ha .. bende aldim masaya biraktim evde ucsun diye, ugur bocegi ciceklerin ustunde kendine yer buldu, ugur bocegimiz simdi bizimle oradan oraya ucuyor..

24 Mart 2012 Cumartesi

Home Sweet Home...


Allah derki; Kimi benden cok seversen onu senden alirim, ve ekler: Onsuz yasayamam deme, seni onsuzda yasatirim. Ve mevsim gecer, golge veren agaclarin dallari kurur, sabir tasar, canindan saydigin yar bile bir gun el olur, aklin sasar.
Dostun dusmana donusur, dusman kalkar dost olur. Oyle garip bir dunya. Olmaz dedigin ne varsa hepsi olur. `Dusmem` dersin, dusersin, `Sasmam` dersin, sasarsin. En garibi de budur ya;  `Öldum` der durur yıne de yasarsın.
             Mevlana

23 Mart 2012 Cuma

Gunesli, guzel bir hafta sonu gecirmeniz dilegiyle...

Askim..



Iyiki varsin Askim..Seni cok seviyorum..
18 yil once herseye EVET dedik biz. Mutluluga, aciya,  guzellige, zorluga, sevgiye, saygiya, her seyi paylasmaya evet dedik..Sevgimizi cogaltmaya devam ederek...

22 Mart 2012 Perşembe

Bahar...


Civil civil bahar renkleri...


Bahar artik bana gore geldi, insana mutluluk veren hava, civil civil renkler, rengarenk cicekler, kus sesleri, bahar temizligi, yapilacak yeni tarif  leziz yemekler, pastalar, salatalar, ev dekorasyonu, hayal edilecek yaz tatili ve aksamlari gec saatlere kadar yapilacak teras keyfidir...

Gunes evde, disarida, her yerde..


18 Mart 2012 Pazar

Portobello...

Bugun daha once farkli krem peynir cesitleriyle yaptigim buyuk mantarlari daha once yemek yedigim bir Italyan restaurant´inda yemistim. Italyan peyniri Gorgonzola ile yapildi bugun bu mantarlar..Gorgonzola peyniri yumusak mavi ve yesil kuflu bir peynir cesidi. Cok basit bir on yemegi olan bu mantarlari buyuk kahverengi mantarlarla yaptim iclerinede peynir koydum yumusayincaya kadar firinda pisirdim..O kadar cok cesit tarifi varki ustune kucuk domatesler, kucuk soganlar,  taze yada kuru baharatlar konulabilir istege gore. Salatayla yada haslanmis ispanakla servis edilebilir..Ama boyle sade bile harika bir tad..

17 Mart 2012 Cumartesi

Home Sweet Home...

Kucuk Can buyudu artik, yeni sinifinada alisti. Haftaya okul gezisine bile gidiyor kucuk adam..
Anno 2011

14 Mart 2012 Çarşamba

Bahar...


Bu Persembe gunu 19 derecelere kadar cikacak bir hava olacakmis, bahar geliyor..yasasin..


13 Mart 2012 Salı

Askim..

My Favorites...

Fransa´nin Provence mimozalari...tabii Lavantalarini da unutmamak lazim..Harika vucut, el, yuz, sampuan urunlerinin yani sira dogayi hissetmek icin bu guzel kurutulmus cicekler eve gunesi getirdi..Yillardir severek kullandigim bir marka L´OCCITANE..


L´OCCITANE EN PROVENCE   urunlerini sevmek icin...

12 Mart 2012 Pazartesi

Home Sweet Home...

Guzel bir gun..

Can  ve ayicik..

Garajda duran golf cantasina kucuk cikolatalari saklayan Can butun gun garajda oynadi neredeyse..

Kahve keyfimiz..

Guzel bir gun geciren ben..



Esimin Dayisi..ayni zamanda cok da iyi bir golfcu..


Biraz bisikletle dolasan Cem eve gelirken...


Masmavi bir gokyuzu vardi bugun...



Bahcedeki havuzdaki baliklara bakan Cem ve Can ustundeki tel orguyu acmak icin cok ugrastilar ama sezon sonu gelen kuslardan korunmalari icin baliklarin ortulduklerini ogrenince baharda acilacagini ogrenince  baharda gorusmek uzere vedalastilar baliklarla...

Disarisi iceriden daha sicakti bugun..
Gunes o kadar etkiliydiki gozluklerle bile bakamadim...

Gunesin keyfini tapas ve iceceklerle cikardik bahcede..

Evin icine kadar dolan gunes harikaydi bugun..Rosmalen´de esimin dayisinin evinde gecirdigimiz guzel bir gun oldu bugun..

En sevdigim bahce bitkisi sarmasik duvarlari sarmisti..

ehh eve gitmeden bir tane daha cikolata alsam kim gorecek acaba? diyen Can ve onu yakalayan ben..

11 Mart 2012 Pazar

Esimin annesi hafta ici Turkiye´deki evine gidiyor cok uzun sure bizimle olmayacak..Cocuklar simdiden babaannelerini ozlediklerini soyluyorlar. Can bende seninle gidecegim dedi butun aksam babaannesine. Yaz tatilinde gorusmek dilegiyle babaanneleriyle oynadilar tum aksam, Noel zamanina kadar bizlerle olmayacak olan babaanneleriyle doyasiya eglendiler bu aksam cocuklar..

9 Mart 2012 Cuma

Home Sweet Home...

Kucuk agacim cicek acti..

Saksidaki kucuk agacim bahari yasatti bana..

8 Mart 2012 Perşembe

Kadinlar Gunumuz Kutlu Olsun!..







Bugun disarida tanimadigim bir grup bisikletin uzerinde balonlar ve gullerle beni karsiladilar ve Kadinlar Gunumu bana bir gul vererek kutladilar..Benim icin her gunun Kadinlar Gunu olmasina ragmen, bu gunun anlamini halen anlamamis kisiler kadinlarinda birer insan, anne, es, kadin olduklarini dusunme firsati bulurlar umarim. Bende bu gunu; mutfak tezgahinda birakilan kirli bulasiklar, yikanmamis camasirlar, yapilmamis utu ve yemek ve cocuklari babalarina birakip gonlunce yada arkadaslariyla gecirebilecegi bir gun-aksam ilan ediyorum tun kadinlara..Kadinsiz  gununuz kutlu olsun beyler!!!..

Home Sweet Home...

QUICHES (Kis) tarifleri kitabim mutfaktaki kitapligimda yerini aldi, simdi sira bu leziz tarifleri denemeye geldi..


5 Mart 2012 Pazartesi

Cicek bahcesinde bir gun...


Yaklasan paskalya icin duzenlenmis cicek bahcesi gorulmeye degerdi. Civil civil cicekler, tavsanlar, tavuklar, yumurtalar ev dekore etmek icin harika bir motivasyon verdiler..


Benim tavuk sevgim hic bitmeyecek..

2 Mart 2012 Cuma